Alles over Geocaching
Events
    home   caches zwervers events navigeren puzzels een cache maken
cursussen boek shop alles over gps links

Events

Events zijn bijeenkomsten van cachers op een bepaalde locatie. Ze zijn erg populair. Groundspeak onderscheidt verschillende soorten events / eventcaches. Het betreft Event caches (een standaard event), Mega Event caches (bijeenkomsten van cachers met minimaal 500 deelnemers), en Cache In Trash Out Events (events waarbij, als een soort tegenprestatie voor het mogen neerleggen van caches, rommel wordt opgeruimd of in de natuur wordt gewerkt).

Tijdens het event Wageningen City of Crime moesten bekende thrillerschrijvers worden opgespoord, zoals Judith Visser.GME Naarden.

Aanmelden
Bij de meeste events moet je van tevoren aangeven dat je komt. Dat doe je door het event te 'loggen' met een 'Will attend'. Bij de cachebeschrijving staan soms nog aanvullingen hierop. Soms moet je ook een apart formulier invullen op een website die bij het event hoort of een mailtje sturen naar de organisatie. Voor veel events wordt een bijdrage gevraagd om de kosten te dekken. De organisatie accepteert je inschrijving pas als je het inschrijfgeld en het geld voor eventueel bestelde consumpties hebt betaald.

Loggen
Als je een event hebt bezocht, kun je het event ook loggen. Je doet dat zoals je een gewone cache logt, alleen kies je nu bij logtype niet voor Found it maar voor Attended. De caches die tijdens het event worden gelopen, kun je op de gebruikelijke manier loggen.
Komende events
De 'komende' events kun je bij Geocaching.com opvragen. Het makkelijkst is dat in het hoofdmenu te kiezen voor Play, dan bij Seek a Cache te kiezen bij Country voor Netherlands en te klikken op Go, en daarna in het volgende scherm te kiezen voor All geocaches en te klikken op Search for Geocaches. Je krijgt vervolgens de lijst met de nieuwste caches met helemaal bovenaan de Nederlandse events.

Of Klik hier
Of kijk op Globalcaching.eu

Het gele bussie tijdens het GME in Naarden.

Contact: Jaap van Raffe en/of Tineke de Boer - e-mail:   info@wallawalla.nl<!--Begin Walla Walla webdesign pagina voor oude browsers--> <p><font face="verdana,arial,helvetica" color="#CCCCCC" size=5> <b>Alles over geocaching</b> <font face="verdana,arial,helvetica" color="#FFFFFF" size=2><p> Alles over geocaching is de site waaop je informatie vindt over geocaching (schatzoeken met een GPS). Je vindt er informatie over gps ontvangers, cachen, caches, trackables, geocoins, travel bugs, GPS, navigeren, puzzels, een cache maken, geocaching events, goodies en nog veel meer. Ook vind je hier informatie over het boek Alles over geocaching, ISBN 978-90-813554-2-1 van Jaap van Raffe en Tineke de Boer. <p> Trefwoorden: geocaching, schatzoeken, GPS, gps ontvangers, cachen, caches, trackables, geocoins, travel bugs, GPS, navigeren, puzzels, een cache maken, geocaching events, goodies, boek Alles over geocaching, ISBN 978-90-813554-2-1, Jaap van Raffe, Tineke de Boer